הסגולה היומית
למען יאריכון ימך: כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימך וזהו סגולה נפלאה האמורה בתורה שכל המדקדק בהלכותל כ...למען יאריכון ימך
כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימך וזהו סגולה נפלאה האמורה בתורה שכל המדקדק בהלכותל כיבוד אב ואם זוכה לאריכות ימים ושנים ואי אפשר לתאר את זכותו לעולם הבא.
נקודות אור לראש השנה
הרב שלמה עופר שליט"א מגיש לפניכם נקודות אור לראש השנה, הנהגות וסעיפים חשובים על מנת להגיע לימי הדין ולעמוד מוכנים בפני המשפט מוכנים ככל שניתן..
הרב שלמה עופר | מוסדות שמ"ע | כ"ז אלול ה'תשע"ג
1.בשער הכוונות כתב רבינו רבי חיים ויטאל על הארי הקדוש שנהג לבכות הרבה בתפילות ראש השנה ואשרי אדם שעוצמת היום מעוררת את נהרות הלב לבכות. וכן כתב גם בשיחות הר"ן סימן כא השמחה: לשמוח על הזכות הגדולה להמליך את ה' בעולם ולהיות באחדות, הבכיה שכל אחד צריך לשאול איה, איפה המלך, מדוע הבורא ח"ו נסתר ממני- בכיה אותיות "בשמך יגילון כל היום" (ראשי תיבות ב.כ.י.ה). "זָכָאה חוּלַקֵיה דְהַאי בר נש דאוֹשִיד דִמְעַן קַמֵיה קודשא בריך הוא בצלותיה" (אשרי חלקו של אדם שזוכה להוריד דמעות בתפילה) לכן על הימים הנוראים כתוב "והִנֵה נַעַר בוֹכֵה" ומיד השכינה מרחמת עליו ואז נאמר "ותחמול עליו"
2. תקיעות השופר בראש השנה מתקנות את פגם הדיבור, לשון הרע ורכילות וכל דיבור רע שיצא לעולם. קול השופר אמור ללוות את כל השנה החדשה ולהשקיט את השטן במשך כל שנה כולה. ובכל פעם שיש ח"ו גזרה מתעורר קול השופר של אותה שנה. ולכן יש להיזהר מאוד מאוד לעורר את כל חלקי הנפש בזמן תקיעת השופר ולהכניע את כל כוחות הרשע שיש לאדם ולשאת רחמים שהתקיעות של ראש השנה יאירו את השנה בסוד "הקול קול יעקב"
3. התקיעה היא רחמים אין קץ- השברים והתרועה הם קולות שבוקעים למעלה ומנסים לבטל הדין, ולכן תקיעה ראשונה מרמזת על "חסד לאברהם" השברים "פחד יצחק" התרועה זה דוד המלך בסוד הפסוק "לכן פחד ליבי" התקיעה האחרונה זה שוב רחמים של יעקב אבינו.
4. כדאי מאוד בראש השנה ביום הראשון לקרוא פסוקים אלו:
א בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. ב וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם. ג וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי-אוֹר.
לאחר מכן יש לקרוא את סדר הבריאה של היום השישי
כו. וַיֹּאמֶר אֱלֹקים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל-הָאָרֶץ וּבְכָל-הָרֶמֶשׂ הרֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ.
כז. וַיִּבְרָא אֱלֹקים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹקים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם.
כח. וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹקים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹקים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, וְכִבְשֻׁהָ; וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבְכָל-חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ
כט. וַיֹּאמֶר אֱלֹקים הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ זֹרֵעַ זָרַע לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה.
ל. וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה וַיְהִי-כֵן.
לא. וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-כָּל-אֲשֶׁר עָשָׂה וְהִנֵּה-טוֹב מְאֹד וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם הַשִּׁשִּׁי.
5. כל החמצה של מצוה וכל פגם וכל חטא הופך להיות אבדת הנפש נוראה האבדות הללו שהם חלקי נשמות הולכות להתיישב אצל ליבו של צדיק אמת שהוא רחמן אמיתי שיודע לדון את העולם לכף זכות- יש לבקש בציונו הקדוש והנורא של רבינו הקדוש והנורא שיחזיר לנו את "האבדות" ולפרט אותן אחת לאחת.
6. בזמן תקיעות השופר אפשר לזכות לדעת חדשה ונמשך אור מספירת הבינה וזכרון ואף ניתן לחדש את הנשמה ונעשה אז עיבור נשמות, ובאותם רגעים של התקיעה יכולים לגזור על האדם להביא נשמה חדשה ומימלא זוכה לזיווג.
7. חשוב מאוד בראש השנה להקפיד להסיר את כל המחיצות וכול הכעסים ולמחול לכולם ולאהוב את כולם ולדון את כולם לכף זכות ואף מי שחרף וגידף וציער אותך כדאי לרחם עליו ולומר שכאשר נהג כך וכעס כל כך כי האמין שהוא צודק במה שמתנהג כך ובטח עבר עליו מה שעבר... וידוע שכעס בראש השנה עשוי להוריד את המזל ולהשפיע רע על כל השנה ח"ו- ובמיוחד מהסיבה שראש השנה זה בחינת ראש השנה ראש למח של כל השנה ואז יש צורך גדול להסיר את הדינים- ולכן הקפידו מאוד בראש השנה להגיע אל הצדיק כדי להכלל בו באהבה כי הצדיק זוכה להתקשר ולאחוז עצמו בשורשי נשמות ישראל ולכן צריך טוהר המחשבה.
8. סוד התקיעה הוא סוד החסדים ואז נתקנת האמונה, סוד השברים הוא סוד תקון הברית וסוד התרועה הוא סוד המוחין והתפילין, וכל מה שזכה האדם להניח תפילין במשך השנה שחלפה נמשך בזמן התרועה אור זה על כל השנה, אור המוחין – בזמן התרועה.
9. מכיוון שבראש השנה נפתחים הספרים למעלה... והאדם נשפט. יש להקפיד מאוד יותר מכל השנה לדון את עצמו בערב ראש השנה ולשפוט את עצמו על כל מה שעשה דיבור ומחשבה, ולעשות בדק בית של אמת לאן הלכו הרגליים והידיים ולאן השלכתי את העיניים והאוזניים והמחשבה והדיבור לנסות כבר בערב ראש השנה לשחרר את כל חלקי הגוף והנפש מהכח הרע שאולי הצליח ללכוד אותם... כי אם יש דין למטה ואדם שופט את עצמו אין דין למעלה.
10. חודש אלול הם ימי רצון ובימים האלו כל ה- 40 יום עד יום כיפור משה רבינו נמצא בעולם העליון כדי להוריד את הלוחות השניות וביום כפורים נסלח העוון ונתכפר. כתב האר"י הקדוש "וַאֲשֶׁר לֹא צָדָה, וְהָאֱלֹהִים אִנָּה לְיָדוֹ וְשַׂמְתִּי לְךָ מָקוֹם, אֲשֶׁר יָנוּס שָׁמָּה ראשי תיבות אלול שיש לכל אחד אפשרות כביכול לברוח אל ה' ולברוח לעיר מקלט וכן " וּמָל ה' אֱלֹקיךָ אֶת-לְבָבְךָ, וְאֶת-לְבַב זַרְעֶךָ" ראשי תיבות אלול שאז נטהר הלב. "איש לרעהו ומתנות לאביונים" גם כן ראשי תיבות אלול- לרמז על הצורך להרבות צדקה בחודש הזה ובמיוחד נהגו לתת פדיון ערב ראש השנה "כופר נפש" לפדות את הנפש מכל הדינים "והוא יפדה את ישראל מכל עוונותיו.."
11. ההולך לקברי צדיקים בערב ראש השנה יש סגולה להניח יד שמאל על הקבר ולומר פסוק שיש בו 17 מילים כנגד הפסוק "וְנָחֲךָ ה' תָּמִיד וְהִשְׂבִּיעַ בְּצַחְצָחוֹת נַפְשֶׁךָ וְעַצְמֹתֶיךָ יַחֲלִיץ וְהָיִיתָ כְּגַן רָוֶה וּכְמוֹצָא מַיִם אֲשֶׁר לֹא יְכַזְּבוּ מֵימָיו". "תִּשְׁכַּב בְּשָׁלוֹם וְתִישַׁן בְּשָׁלוֹם עַד בֹּא מְנַחֵם מַשְׁמִיעַ שָׁלוֹם". ובמילה מנחם ובמילה שלום יכוון לביאת המשיח.
12. כדאי לנדור נדר בערב ראש השנה ולקיימו מיד (כמו אני נודר לתת צדקה ומיד יתן) כמו כן בערב ראש השנה עושים התרת נדרים. וכמובן להקפיד לעשות התרת שבועות וקללות כי אז יש צורך לתקן את כל פגם הדבור הרע
13. כתב רבי שבתאי מראשקובר כמה יש לדקדק באמירת המזמור (פרק כז') שכתב דוד המלך "לדוד ה' אורי וישעי" אורי זה ראש השנה, "כי עמך מקור חיים באורך נראה אור"- ישעי זה יום הכיפורים "בגבורות ישע ימינו"- "כי יצפנני בסוכו" זה חג הסוכות וכן "לולא האמנתי לראות בטוב ה' בארץ חיים" לולא אותיות אלול, וכתב שמי שמכוון בו מובטח שיוציא שנותיו, ומעביר מעליו כל המקטרגים.
14. בפסוק" אחת שאלתי מאת ה'"- יכוון כאן לשאול משאלה אחת שחשובה לו.
15. מראש חודש אלול נפתחת יג' מקורות מ- יג' מֵכִילִין דְרַחַמֵי
16. פרק קל בתהלים "ממעמקים קראתיך ה' " שאומרים לפני יוצר המאורות ראוי לפתוח ארון הקודש ולאומרו בכוונה עצומה כי ישנם עשר עומקים, עומק בגימטריה גבורה ומתקנים 10 גבורות- 10 כתרים דִימְסַאַבוּתַא (עשרה כוחות רעים)
17. בתקוני הזהר מובא "ויאמר ה' יהי אור ויהי אור" דא (זה) ראש השנה (תיקון ל"ו)
18. בראש השנה הקב"ה דן את כל העולם כולו, גופות בני אדם נשמות בני אדם ופוקד אותם ודן אותם על כל מה שעשו כל השנה ואפילו צעדיו של אדם נִימְנִים בראש השנה.
19. בראש השנה מאיר אור האמת ויש כח לברר האמת ולהבדיל ולהפריד בין הטוב והרע (תקון מא בתיקוני הזהר)
20. רבים עוסקים בשאלה אם מותר בראש השנה להִתְוַדוֹת בזהר הקדוש חלק ג' דף קלא' אין כלל שאלה הזהר מביא שם שכל הַמִתְוַדֶה בראש השנה אין דינו נמסר אלא לקב"ה למקור הרחמים העליונים אך אין להִתְוַדוׂת בפני אחרים (זהר חלק א' קפו.) "מאן דמפרש חובוי כל דינין בדלין מיניה- מי שמפרש עוונותיו הדינים עוזבים אותו"
21. הדיון הראשון שנעשה עם האדם במשפט ראש השנה הוא בעניין חילול ה' זה למעשה "הסעיף" הראשון שנבדק (זוהר חלק ג רלא.)
23. בראש השנה קרא יצחק לעשיו ואמר לו "עשה לי מטעמים כאשר אהבתי" ואז מתעורר אור הבכורה- והקב"ה מתענג מכל אלו שנלחמו עם יצרם ולא ויתרו על נִיצְחַם.
24. בראש השנה הירח לא נראה. בזוהר חלק ג' רעה' מובא שהשטן מגיע בראש השנה לתבוע דין וקטרוג על כל עם ישראל ולמנות את עוונותיהם ואז כביכול אומר הקב"ה תביא 2 עדים והוא מביא את השמש עד ראשון ומחפש את הירח שיעיד כְּעֶד שֶנִי ואיננו "בכֵסֵה ליום חגינו". בחלק ג', צט: אומר הזוהר וכי הקב"ה צריך עדים אלא להראות שהכל בצדק וכמו שהדין מתנהל למטה בְעֶדִים כך למעלה.
25. כדאי בראש השנה שאדם יזכיר לפני הבורא שזכה ברוך ה' לשמור כראוי את חג הפסח האחרון ולא אכל חמץ (זוהר חב', קפג:) כי זכות חג הפסח ודקדוקיו זה סנגוריה גדולה ביום המשפט
26. ראש השנה ויום הכיפורים אינם נקראים מקראי קודש כי הם ימי דין- ועל הפסוק "וְיִהְיוּ דְבָרַי אֵלֶּה אֲשֶׁר הִתְחַנַּנְתִּי לִפְנֵי יְהֹוָה קְרֹבִים אֶל-יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ יוֹמָם וָלָיְלָה לַעֲשׂוֹת מִשְׁפַּט עַבְדּוֹ וּמִשְׁפַּט עַמּוֹ יִשְׂרָאֵל דְּבַר-יוֹם בְּיוֹמו" כתוב זה יום ראש השנה ויום הכיפורים שאז כל התפילות מתקבלות.
27. בראש השנה נפשות המתים מבקשות לעורר רחמים על כל בני האדם ולכן כדאי לקשר עצמו עם נשמות הצדיקים. במוצאי ראש השנה משוטטות נשמות המתים בעולם לדעת מה הדין ולפעמים הם מודיעים לבני האדם בחזיון לילה סימנים מה הדין. (זוהר חלק ב' קמב)
28. דבר פלא אף אם נגזר דין רע על האדם, ואף שהס"מ עומד ומקטרג ורושם את הדין- בשעה שהשופר נשמע מתבלבלות האותיות ואינו מכיר את אלו שנידונו (זוהר חלק ב' רלז:)
29. כמו שבמעמד הר סיני נראו עשרת הדברות באש שחורה על גבי אש לבנה כך בראש השנה אומר רשב"י (חלק ג' צט(: ישנם שני היכלות למעלה היכלות אש, אחד לבן ואחד שחור והדין נכתב אש שחורה על גבי אש לבנה.
30. בראש השנה נפקדות העקרות בעולם ויש לכוון על זה בקריאת התורה של ראש השנה.
31. אחרי שהאדם נידון הכרוז מכריז "מי יכול ללמד זכות על פלוני" ולכן יש לעורר בראש השנה סניגוריה וזכות גדולה על כל יהודי במיוחד על קרוביו וחבריו- ומדה כנגד מדה ילמדו עליו זכות- זהר רעיא מהימנא צט. בראש השנה שאל אלישע הנביא את השונמית " היש לדבר לך אל המלך" אותו היום היה ראש השנה- כך מגלה הזוהר בחלק א' קס: שהצדיק מוסר נשמתו למען העם ובא אל המלך לבקש בקשות עבורינו, ואז אמרה השונמית "בתוך עמי אנוכי יושבת" שרמוז כאן שאם אדם לא מוציא עצמו מן הכלל ויש לו עין טובה זוכה בדין.
32. כדאי בראש השנה לומר "...וַיִּשַׁע ה' אֶל הֶבֶל וְאֶל מִנְחָתוֹ", כי בראש השנה הביא הבל את מנחתו לה' ולכוון שה' ישעה ויתרצה לתפלותינו שהן במקום קרבן.
33. "אשרי העם יודעי תרועה באור פניך יהלכון" כך שרים המלאכים בזמן שישראל תוקעים בשופר וכל הקטרוגים נדחים מפני קול השופר ואז הקב"ה מכריז "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק, פִּתְחִי-לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי" הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים."
34. למרות שהתקיעה היא סוד הרחמים (דִינַא רַפְיַא) והשברים והתרועה סוד הדין (דִינַא קַשְיַא) אך כאשר הקול עולה וחוזר למטה- התקיעה מעוררת רחמים על אורך הגלות ואז השברים מקרבים הגאולה והתרועה מעוררת משיח. (זוהר חלק ג' ריט)
(תיקוני הזהר, תקון יג')
בתקיעה מתעוררת הנשמה- סוד המוחין – הרע מתמוטט "התמוטטה הארץ" בשברים- מתעוררת הרוח- סוד הלב- הרע מתפורר "התפוררה הארץ" בתרועה- מתעוררת הנפש- סוד כנפי הריאָה- הרע מתרועע "התרועעה הארץ" וכדאי בין התקיעות שכל אחד יפרש שיחתו ויתוודה כי אז נעשה התעוררות עליונה בכל העלומות ולכן מברכים "לשמוע כל שופר" כי עיקר התשובה לשמוע כל ההתעוררות.
35. כמו במעמד הר סיני כך צריך אדם לטהר עצמו ובמיוחד שליח צבור ג' ימים לפני היום הנורא יום ראש השנה. ורבי אלעזר מעיד על אביו רבי שמעון בר יוחאי שלא רצה לשמוע תפילה רק מאדם שעמד וטיהר עצמו ג' ימים (זהר הקדוש חלק ב יח)
36. בתפילות ראש השנה במלה "ובכן" יש סוד גדול של ויִסַע ויבוא ויט" ואז נמתקים הדינים (זוהר חלק ב לב.) ולכן יש להתעכב במילה "ובכן" וחשוב להתעכב ולנגן את המילה "ונאמר"
37. חסד גדול עשה הקב"ה עם העולם לדון אותנו בראש השנה שהוא ראש חודש שאז כביכול הקב"ה מבקש רחמים על עצמו שמיעט הירח (סוד ההסתרה) בזוהר כתוב שאש הגיהינום שובת בראש חודש
38. חיי מוהר"ן סימן תו כתב רבנו הקדוש שאין דבר גדול יותר מלהיות אצלו בראש השנה ואז הוא יכול לתקן הנשמות אף אלו שנפלו מאוד שבכל השנה קשה לתקנם ואמר "הראש השנה שלי עולה על הכל".. ובחיי מוהר"ן סעיף תה' אמר כל העולם כולו עומדים ותלויים על ראש השנה שלי וראש השנה שלי הוא חידוש גדול ולא בירושה רק במתנת חינם.
39. במקום שאדם חושב שם הוא ממש- כך כתב הבעל שם טוב הקדוש ולכן יש לחשוב מחשבות זכות בראש השנה מחשבות טובות שיהיה לאדם "ראש חַדַש" בחינת "ראש חֹדֶש".
40. בחודש אלול ובערב ראש השנה ובעשרת ימי תשובה מרבים באמירת יג' מידות הרחמים- וברית כרותה לְ-יג' מידות הרחמים שאינם חוזרים ריקם ( מסכת ראש השנה יז (:וכתוב בתנא דבי אליהו פרק ו' – בְ-יג' מידות הרחמים נאמר "ואני אעביר כל טובי על פניך" כל טובי אלו יג' מדות הרחמים שהקב"ה מנקה את האדם אז מכל דין. *ואז מתחברים שלושה ראשים- ראש השנה, הצדיק שנקרא ראש וראשו של כל אדם שהם דעתו ומחשבתו- "ראש דברך אמת ולעולם כל משפט צדקך" סוד ראש השנה סוד המשפט.
41. אלול- על המרגלים נאמר "ויחפרו את הארץ" התרגום הקדוש אומר "ויאללו ית ארעא" אלול לשון חקירה ופשפוש- שכל חדש צריך לעשות חיפוש בדק בית במצבנו הרוחני.
42. אלול אותיות לא לו- כל מי שמשים עצמו לאין "לא" אני כלום – הוא נעשה לו הוא נעשה שייך רק אליו יתברך.
43. הימים הנוראים וח"ו אף ביום ראש השנה היצר עובד "שעות נוספות" לחרחר מחלוקת וריב ח"ו ואף אם נראה לאדם שהצדק עימו אל לא להכניס עצמו בימים כאלו לשום מחלוקת ומריבות ואל לא להיות פתאום "איש אמת" לעזור לאמת. כי האמת שונאת מחלוקת האמת אוהבת שלום כמו שכתוב בנביא זכריה "האמת והשלום אהבו"- בזוהר כתוב "מאן דפליג על שלום, פליג על שמא קדישא" מי שחולק על השלום חולק על ה' יתברך שנקרא שלום.
44.תפילת מנחה שלפני כניסת ראש השנה זו תפילת מנחה האחרונה, ובכל מנחה של יום רגיל מתעורר "דינא קשיא בעלמא"- דין קשה בעולם וצריך אז כח גדול ומסירות שהלב יצעק את האותיות בתפילה והרי אליהו הנביא נענה בתפילת המנחה ואז התבטלה העבודה הזרה (של הבעל) ואז נאמר "ה' הוא האלקים ה' הוא האלקים" שאז מתבטלות הקליפות של שתי בנות לוט (קליפת העריות)- תפילות מנחה זו שהיא האחרונה של כל התפילות והכל הולך אחר החיתום היא חותמת את כל תפילות השנה ומתקנת ומרוממת ומעלה את כל התפילות הפגומות.
45. הבעל שם טוב הקדוש תקן לומר במנחה של ערב שבת וכן ערב ראש השנה מזמור קז' בתהלים שיש בו במזמור את כל התלאות וכל ההרפתקאות של כל השנה וכל הארבעה שצריכים להודות- והם יורדי הים- וכל מה שהאדם טובע בים התאוות, ומשברי ים ומחשבות ובלבולים, ומי שיצא מבית האסורים- כל אלו שאסורם באזיקי היצר וחיילותיו ותפושים במדות רעות ,והולכי מדברות- שהאדם הולך ונתעה בדרכים ובעלמא דפירודא והוליך את רגליו למקומות לא נכונים ובעיקר מדבר המזמור על החולים שצריכים להודות כשיצאו מחליים ומדבר ברמז על החולי העוונות "אלילים מדרך פשעם ומעוונתיהם יתענו כל אוכל תתעב נפשם ויגיעו עד שערי מוות" –וכך צריך לחוש בתפילה האחרונה של השנה לצאת משערי מוות ולהודות לבורא יתברך על כל החסדים שעשה עימנו "הודו לה' .. כי ממצוקותיהם יצילם" "יושיעם".
46. היום הקדוש נפתח באמירת "ברכו את ה' המבורך" וכבר לאחר אמירת "ברכו" האדם כבר לא כאן הוא כבר בתוך השנה החדשה- וכבר פותח את השנה בתכלית כמו שכתוב בזוהר שתכלית בריאתו של האדם להלל ולברך ולשבח את ה' "ברכו את ה' המבורך" ואז נמשך אור עצום ונורא על האדם ואז מתגלית תכליתו של האדם כי זה היום "תחילת מעשיך".
47. אשר בדברו מעריב ערבים גולל אור מפני חושך וחושך מפני אור אז מתגלה כח שינויי הטבע שהאדם יכול בתפילתו לשלוט ולמשול במלאכים ובטבע להבדיל בין אור לחושך, חושך זה מעשיהם של רשעים אומרים חז"ל אור זה מעשיהם של צדיקים " המבדיל בין יום ובין לילה"
48. "תקעו בחודש שופר בכסה ליום חגינו כי חוק לישראל הוא משפט לאלוקי יעקב"- זה ראש השנה שהירח מכוסה- וכביכול עשה הקב"ה דבר שיצטרך כביכול להתחרט בו שמעט הירח ואז נתן לנו "פה" לבקש גם על עצמו רחמים וידוע שראש השנה זה תקון החמה וראש חדש זה תקון הלבנה ועתה שניהם מתחברים המקום וה-"למעלה מהמקום"
49. בתפילות ראש השנה צריך לעצור תמיד כאשר מזכירים את המילה "חיים" ולהתבונן עמוק ולבקש חיים- "על חיינו המסורים בידך" "וכל החיים יודוך סלה" "זכרנו לחיים מלך חפץ בחיים כתבנו בספר החיים למענך אלוקים חיים" "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" "ובספר חיים ברכה ושלום.." ולכוון מאד גם על אריכות ימים וגם על חיים טובים.
2. תקיעות השופר בראש השנה מתקנות את פגם הדיבור, לשון הרע ורכילות וכל דיבור רע שיצא לעולם. קול השופר אמור ללוות את כל השנה החדשה ולהשקיט את השטן במשך כל שנה כולה. ובכל פעם שיש ח"ו גזרה מתעורר קול השופר של אותה שנה. ולכן יש להיזהר מאוד מאוד לעורר את כל חלקי הנפש בזמן תקיעת השופר ולהכניע את כל כוחות הרשע שיש לאדם ולשאת רחמים שהתקיעות של ראש השנה יאירו את השנה בסוד "הקול קול יעקב"
3. התקיעה היא רחמים אין קץ- השברים והתרועה הם קולות שבוקעים למעלה ומנסים לבטל הדין, ולכן תקיעה ראשונה מרמזת על "חסד לאברהם" השברים "פחד יצחק" התרועה זה דוד המלך בסוד הפסוק "לכן פחד ליבי" התקיעה האחרונה זה שוב רחמים של יעקב אבינו.
4. כדאי מאוד בראש השנה ביום הראשון לקרוא פסוקים אלו:
א בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ. ב וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם. ג וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי אוֹר; וַיְהִי-אוֹר.
לאחר מכן יש לקרוא את סדר הבריאה של היום השישי
כו. וַיֹּאמֶר אֱלֹקים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל-הָאָרֶץ וּבְכָל-הָרֶמֶשׂ הרֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ.
כז. וַיִּבְרָא אֱלֹקים אֶת-הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹקים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם.
כח. וַיְבָרֶךְ אֹתָם, אֱלֹקים, וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹקים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ, וְכִבְשֻׁהָ; וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבְכָל-חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ
כט. וַיֹּאמֶר אֱלֹקים הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ זֹרֵעַ זָרַע לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה.
ל. וּלְכָל-חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל-עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה אֶת-כָּל-יֶרֶק עֵשֶׂב, לְאָכְלָה וַיְהִי-כֵן.
לא. וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת-כָּל-אֲשֶׁר עָשָׂה וְהִנֵּה-טוֹב מְאֹד וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי בֹקֶר יוֹם הַשִּׁשִּׁי.
5. כל החמצה של מצוה וכל פגם וכל חטא הופך להיות אבדת הנפש נוראה האבדות הללו שהם חלקי נשמות הולכות להתיישב אצל ליבו של צדיק אמת שהוא רחמן אמיתי שיודע לדון את העולם לכף זכות- יש לבקש בציונו הקדוש והנורא של רבינו הקדוש והנורא שיחזיר לנו את "האבדות" ולפרט אותן אחת לאחת.
6. בזמן תקיעות השופר אפשר לזכות לדעת חדשה ונמשך אור מספירת הבינה וזכרון ואף ניתן לחדש את הנשמה ונעשה אז עיבור נשמות, ובאותם רגעים של התקיעה יכולים לגזור על האדם להביא נשמה חדשה ומימלא זוכה לזיווג.
7. חשוב מאוד בראש השנה להקפיד להסיר את כל המחיצות וכול הכעסים ולמחול לכולם ולאהוב את כולם ולדון את כולם לכף זכות ואף מי שחרף וגידף וציער אותך כדאי לרחם עליו ולומר שכאשר נהג כך וכעס כל כך כי האמין שהוא צודק במה שמתנהג כך ובטח עבר עליו מה שעבר... וידוע שכעס בראש השנה עשוי להוריד את המזל ולהשפיע רע על כל השנה ח"ו- ובמיוחד מהסיבה שראש השנה זה בחינת ראש השנה ראש למח של כל השנה ואז יש צורך גדול להסיר את הדינים- ולכן הקפידו מאוד בראש השנה להגיע אל הצדיק כדי להכלל בו באהבה כי הצדיק זוכה להתקשר ולאחוז עצמו בשורשי נשמות ישראל ולכן צריך טוהר המחשבה.
8. סוד התקיעה הוא סוד החסדים ואז נתקנת האמונה, סוד השברים הוא סוד תקון הברית וסוד התרועה הוא סוד המוחין והתפילין, וכל מה שזכה האדם להניח תפילין במשך השנה שחלפה נמשך בזמן התרועה אור זה על כל השנה, אור המוחין – בזמן התרועה.
9. מכיוון שבראש השנה נפתחים הספרים למעלה... והאדם נשפט. יש להקפיד מאוד יותר מכל השנה לדון את עצמו בערב ראש השנה ולשפוט את עצמו על כל מה שעשה דיבור ומחשבה, ולעשות בדק בית של אמת לאן הלכו הרגליים והידיים ולאן השלכתי את העיניים והאוזניים והמחשבה והדיבור לנסות כבר בערב ראש השנה לשחרר את כל חלקי הגוף והנפש מהכח הרע שאולי הצליח ללכוד אותם... כי אם יש דין למטה ואדם שופט את עצמו אין דין למעלה.
10. חודש אלול הם ימי רצון ובימים האלו כל ה- 40 יום עד יום כיפור משה רבינו נמצא בעולם העליון כדי להוריד את הלוחות השניות וביום כפורים נסלח העוון ונתכפר. כתב האר"י הקדוש "וַאֲשֶׁר לֹא צָדָה, וְהָאֱלֹהִים אִנָּה לְיָדוֹ וְשַׂמְתִּי לְךָ מָקוֹם, אֲשֶׁר יָנוּס שָׁמָּה ראשי תיבות אלול שיש לכל אחד אפשרות כביכול לברוח אל ה' ולברוח לעיר מקלט וכן " וּמָל ה' אֱלֹקיךָ אֶת-לְבָבְךָ, וְאֶת-לְבַב זַרְעֶךָ" ראשי תיבות אלול שאז נטהר הלב. "איש לרעהו ומתנות לאביונים" גם כן ראשי תיבות אלול- לרמז על הצורך להרבות צדקה בחודש הזה ובמיוחד נהגו לתת פדיון ערב ראש השנה "כופר נפש" לפדות את הנפש מכל הדינים "והוא יפדה את ישראל מכל עוונותיו.."
11. ההולך לקברי צדיקים בערב ראש השנה יש סגולה להניח יד שמאל על הקבר ולומר פסוק שיש בו 17 מילים כנגד הפסוק "וְנָחֲךָ ה' תָּמִיד וְהִשְׂבִּיעַ בְּצַחְצָחוֹת נַפְשֶׁךָ וְעַצְמֹתֶיךָ יַחֲלִיץ וְהָיִיתָ כְּגַן רָוֶה וּכְמוֹצָא מַיִם אֲשֶׁר לֹא יְכַזְּבוּ מֵימָיו". "תִּשְׁכַּב בְּשָׁלוֹם וְתִישַׁן בְּשָׁלוֹם עַד בֹּא מְנַחֵם מַשְׁמִיעַ שָׁלוֹם". ובמילה מנחם ובמילה שלום יכוון לביאת המשיח.
12. כדאי לנדור נדר בערב ראש השנה ולקיימו מיד (כמו אני נודר לתת צדקה ומיד יתן) כמו כן בערב ראש השנה עושים התרת נדרים. וכמובן להקפיד לעשות התרת שבועות וקללות כי אז יש צורך לתקן את כל פגם הדבור הרע
13. כתב רבי שבתאי מראשקובר כמה יש לדקדק באמירת המזמור (פרק כז') שכתב דוד המלך "לדוד ה' אורי וישעי" אורי זה ראש השנה, "כי עמך מקור חיים באורך נראה אור"- ישעי זה יום הכיפורים "בגבורות ישע ימינו"- "כי יצפנני בסוכו" זה חג הסוכות וכן "לולא האמנתי לראות בטוב ה' בארץ חיים" לולא אותיות אלול, וכתב שמי שמכוון בו מובטח שיוציא שנותיו, ומעביר מעליו כל המקטרגים.
14. בפסוק" אחת שאלתי מאת ה'"- יכוון כאן לשאול משאלה אחת שחשובה לו.
15. מראש חודש אלול נפתחת יג' מקורות מ- יג' מֵכִילִין דְרַחַמֵי
16. פרק קל בתהלים "ממעמקים קראתיך ה' " שאומרים לפני יוצר המאורות ראוי לפתוח ארון הקודש ולאומרו בכוונה עצומה כי ישנם עשר עומקים, עומק בגימטריה גבורה ומתקנים 10 גבורות- 10 כתרים דִימְסַאַבוּתַא (עשרה כוחות רעים)
17. בתקוני הזהר מובא "ויאמר ה' יהי אור ויהי אור" דא (זה) ראש השנה (תיקון ל"ו)
18. בראש השנה הקב"ה דן את כל העולם כולו, גופות בני אדם נשמות בני אדם ופוקד אותם ודן אותם על כל מה שעשו כל השנה ואפילו צעדיו של אדם נִימְנִים בראש השנה.
19. בראש השנה מאיר אור האמת ויש כח לברר האמת ולהבדיל ולהפריד בין הטוב והרע (תקון מא בתיקוני הזהר)
20. רבים עוסקים בשאלה אם מותר בראש השנה להִתְוַדוֹת בזהר הקדוש חלק ג' דף קלא' אין כלל שאלה הזהר מביא שם שכל הַמִתְוַדֶה בראש השנה אין דינו נמסר אלא לקב"ה למקור הרחמים העליונים אך אין להִתְוַדוׂת בפני אחרים (זהר חלק א' קפו.) "מאן דמפרש חובוי כל דינין בדלין מיניה- מי שמפרש עוונותיו הדינים עוזבים אותו"
21. הדיון הראשון שנעשה עם האדם במשפט ראש השנה הוא בעניין חילול ה' זה למעשה "הסעיף" הראשון שנבדק (זוהר חלק ג רלא.)
23. בראש השנה קרא יצחק לעשיו ואמר לו "עשה לי מטעמים כאשר אהבתי" ואז מתעורר אור הבכורה- והקב"ה מתענג מכל אלו שנלחמו עם יצרם ולא ויתרו על נִיצְחַם.
24. בראש השנה הירח לא נראה. בזוהר חלק ג' רעה' מובא שהשטן מגיע בראש השנה לתבוע דין וקטרוג על כל עם ישראל ולמנות את עוונותיהם ואז כביכול אומר הקב"ה תביא 2 עדים והוא מביא את השמש עד ראשון ומחפש את הירח שיעיד כְּעֶד שֶנִי ואיננו "בכֵסֵה ליום חגינו". בחלק ג', צט: אומר הזוהר וכי הקב"ה צריך עדים אלא להראות שהכל בצדק וכמו שהדין מתנהל למטה בְעֶדִים כך למעלה.
25. כדאי בראש השנה שאדם יזכיר לפני הבורא שזכה ברוך ה' לשמור כראוי את חג הפסח האחרון ולא אכל חמץ (זוהר חב', קפג:) כי זכות חג הפסח ודקדוקיו זה סנגוריה גדולה ביום המשפט
26. ראש השנה ויום הכיפורים אינם נקראים מקראי קודש כי הם ימי דין- ועל הפסוק "וְיִהְיוּ דְבָרַי אֵלֶּה אֲשֶׁר הִתְחַנַּנְתִּי לִפְנֵי יְהֹוָה קְרֹבִים אֶל-יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ יוֹמָם וָלָיְלָה לַעֲשׂוֹת מִשְׁפַּט עַבְדּוֹ וּמִשְׁפַּט עַמּוֹ יִשְׂרָאֵל דְּבַר-יוֹם בְּיוֹמו" כתוב זה יום ראש השנה ויום הכיפורים שאז כל התפילות מתקבלות.
27. בראש השנה נפשות המתים מבקשות לעורר רחמים על כל בני האדם ולכן כדאי לקשר עצמו עם נשמות הצדיקים. במוצאי ראש השנה משוטטות נשמות המתים בעולם לדעת מה הדין ולפעמים הם מודיעים לבני האדם בחזיון לילה סימנים מה הדין. (זוהר חלק ב' קמב)
28. דבר פלא אף אם נגזר דין רע על האדם, ואף שהס"מ עומד ומקטרג ורושם את הדין- בשעה שהשופר נשמע מתבלבלות האותיות ואינו מכיר את אלו שנידונו (זוהר חלק ב' רלז:)
29. כמו שבמעמד הר סיני נראו עשרת הדברות באש שחורה על גבי אש לבנה כך בראש השנה אומר רשב"י (חלק ג' צט(: ישנם שני היכלות למעלה היכלות אש, אחד לבן ואחד שחור והדין נכתב אש שחורה על גבי אש לבנה.
30. בראש השנה נפקדות העקרות בעולם ויש לכוון על זה בקריאת התורה של ראש השנה.
31. אחרי שהאדם נידון הכרוז מכריז "מי יכול ללמד זכות על פלוני" ולכן יש לעורר בראש השנה סניגוריה וזכות גדולה על כל יהודי במיוחד על קרוביו וחבריו- ומדה כנגד מדה ילמדו עליו זכות- זהר רעיא מהימנא צט. בראש השנה שאל אלישע הנביא את השונמית " היש לדבר לך אל המלך" אותו היום היה ראש השנה- כך מגלה הזוהר בחלק א' קס: שהצדיק מוסר נשמתו למען העם ובא אל המלך לבקש בקשות עבורינו, ואז אמרה השונמית "בתוך עמי אנוכי יושבת" שרמוז כאן שאם אדם לא מוציא עצמו מן הכלל ויש לו עין טובה זוכה בדין.
32. כדאי בראש השנה לומר "...וַיִּשַׁע ה' אֶל הֶבֶל וְאֶל מִנְחָתוֹ", כי בראש השנה הביא הבל את מנחתו לה' ולכוון שה' ישעה ויתרצה לתפלותינו שהן במקום קרבן.
33. "אשרי העם יודעי תרועה באור פניך יהלכון" כך שרים המלאכים בזמן שישראל תוקעים בשופר וכל הקטרוגים נדחים מפני קול השופר ואז הקב"ה מכריז "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק, פִּתְחִי-לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי" הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים."
34. למרות שהתקיעה היא סוד הרחמים (דִינַא רַפְיַא) והשברים והתרועה סוד הדין (דִינַא קַשְיַא) אך כאשר הקול עולה וחוזר למטה- התקיעה מעוררת רחמים על אורך הגלות ואז השברים מקרבים הגאולה והתרועה מעוררת משיח. (זוהר חלק ג' ריט)
(תיקוני הזהר, תקון יג')
בתקיעה מתעוררת הנשמה- סוד המוחין – הרע מתמוטט "התמוטטה הארץ" בשברים- מתעוררת הרוח- סוד הלב- הרע מתפורר "התפוררה הארץ" בתרועה- מתעוררת הנפש- סוד כנפי הריאָה- הרע מתרועע "התרועעה הארץ" וכדאי בין התקיעות שכל אחד יפרש שיחתו ויתוודה כי אז נעשה התעוררות עליונה בכל העלומות ולכן מברכים "לשמוע כל שופר" כי עיקר התשובה לשמוע כל ההתעוררות.
35. כמו במעמד הר סיני כך צריך אדם לטהר עצמו ובמיוחד שליח צבור ג' ימים לפני היום הנורא יום ראש השנה. ורבי אלעזר מעיד על אביו רבי שמעון בר יוחאי שלא רצה לשמוע תפילה רק מאדם שעמד וטיהר עצמו ג' ימים (זהר הקדוש חלק ב יח)
36. בתפילות ראש השנה במלה "ובכן" יש סוד גדול של ויִסַע ויבוא ויט" ואז נמתקים הדינים (זוהר חלק ב לב.) ולכן יש להתעכב במילה "ובכן" וחשוב להתעכב ולנגן את המילה "ונאמר"
37. חסד גדול עשה הקב"ה עם העולם לדון אותנו בראש השנה שהוא ראש חודש שאז כביכול הקב"ה מבקש רחמים על עצמו שמיעט הירח (סוד ההסתרה) בזוהר כתוב שאש הגיהינום שובת בראש חודש
38. חיי מוהר"ן סימן תו כתב רבנו הקדוש שאין דבר גדול יותר מלהיות אצלו בראש השנה ואז הוא יכול לתקן הנשמות אף אלו שנפלו מאוד שבכל השנה קשה לתקנם ואמר "הראש השנה שלי עולה על הכל".. ובחיי מוהר"ן סעיף תה' אמר כל העולם כולו עומדים ותלויים על ראש השנה שלי וראש השנה שלי הוא חידוש גדול ולא בירושה רק במתנת חינם.
39. במקום שאדם חושב שם הוא ממש- כך כתב הבעל שם טוב הקדוש ולכן יש לחשוב מחשבות זכות בראש השנה מחשבות טובות שיהיה לאדם "ראש חַדַש" בחינת "ראש חֹדֶש".
40. בחודש אלול ובערב ראש השנה ובעשרת ימי תשובה מרבים באמירת יג' מידות הרחמים- וברית כרותה לְ-יג' מידות הרחמים שאינם חוזרים ריקם ( מסכת ראש השנה יז (:וכתוב בתנא דבי אליהו פרק ו' – בְ-יג' מידות הרחמים נאמר "ואני אעביר כל טובי על פניך" כל טובי אלו יג' מדות הרחמים שהקב"ה מנקה את האדם אז מכל דין. *ואז מתחברים שלושה ראשים- ראש השנה, הצדיק שנקרא ראש וראשו של כל אדם שהם דעתו ומחשבתו- "ראש דברך אמת ולעולם כל משפט צדקך" סוד ראש השנה סוד המשפט.
41. אלול- על המרגלים נאמר "ויחפרו את הארץ" התרגום הקדוש אומר "ויאללו ית ארעא" אלול לשון חקירה ופשפוש- שכל חדש צריך לעשות חיפוש בדק בית במצבנו הרוחני.
42. אלול אותיות לא לו- כל מי שמשים עצמו לאין "לא" אני כלום – הוא נעשה לו הוא נעשה שייך רק אליו יתברך.
43. הימים הנוראים וח"ו אף ביום ראש השנה היצר עובד "שעות נוספות" לחרחר מחלוקת וריב ח"ו ואף אם נראה לאדם שהצדק עימו אל לא להכניס עצמו בימים כאלו לשום מחלוקת ומריבות ואל לא להיות פתאום "איש אמת" לעזור לאמת. כי האמת שונאת מחלוקת האמת אוהבת שלום כמו שכתוב בנביא זכריה "האמת והשלום אהבו"- בזוהר כתוב "מאן דפליג על שלום, פליג על שמא קדישא" מי שחולק על השלום חולק על ה' יתברך שנקרא שלום.
44.תפילת מנחה שלפני כניסת ראש השנה זו תפילת מנחה האחרונה, ובכל מנחה של יום רגיל מתעורר "דינא קשיא בעלמא"- דין קשה בעולם וצריך אז כח גדול ומסירות שהלב יצעק את האותיות בתפילה והרי אליהו הנביא נענה בתפילת המנחה ואז התבטלה העבודה הזרה (של הבעל) ואז נאמר "ה' הוא האלקים ה' הוא האלקים" שאז מתבטלות הקליפות של שתי בנות לוט (קליפת העריות)- תפילות מנחה זו שהיא האחרונה של כל התפילות והכל הולך אחר החיתום היא חותמת את כל תפילות השנה ומתקנת ומרוממת ומעלה את כל התפילות הפגומות.
45. הבעל שם טוב הקדוש תקן לומר במנחה של ערב שבת וכן ערב ראש השנה מזמור קז' בתהלים שיש בו במזמור את כל התלאות וכל ההרפתקאות של כל השנה וכל הארבעה שצריכים להודות- והם יורדי הים- וכל מה שהאדם טובע בים התאוות, ומשברי ים ומחשבות ובלבולים, ומי שיצא מבית האסורים- כל אלו שאסורם באזיקי היצר וחיילותיו ותפושים במדות רעות ,והולכי מדברות- שהאדם הולך ונתעה בדרכים ובעלמא דפירודא והוליך את רגליו למקומות לא נכונים ובעיקר מדבר המזמור על החולים שצריכים להודות כשיצאו מחליים ומדבר ברמז על החולי העוונות "אלילים מדרך פשעם ומעוונתיהם יתענו כל אוכל תתעב נפשם ויגיעו עד שערי מוות" –וכך צריך לחוש בתפילה האחרונה של השנה לצאת משערי מוות ולהודות לבורא יתברך על כל החסדים שעשה עימנו "הודו לה' .. כי ממצוקותיהם יצילם" "יושיעם".
46. היום הקדוש נפתח באמירת "ברכו את ה' המבורך" וכבר לאחר אמירת "ברכו" האדם כבר לא כאן הוא כבר בתוך השנה החדשה- וכבר פותח את השנה בתכלית כמו שכתוב בזוהר שתכלית בריאתו של האדם להלל ולברך ולשבח את ה' "ברכו את ה' המבורך" ואז נמשך אור עצום ונורא על האדם ואז מתגלית תכליתו של האדם כי זה היום "תחילת מעשיך".
47. אשר בדברו מעריב ערבים גולל אור מפני חושך וחושך מפני אור אז מתגלה כח שינויי הטבע שהאדם יכול בתפילתו לשלוט ולמשול במלאכים ובטבע להבדיל בין אור לחושך, חושך זה מעשיהם של רשעים אומרים חז"ל אור זה מעשיהם של צדיקים " המבדיל בין יום ובין לילה"
48. "תקעו בחודש שופר בכסה ליום חגינו כי חוק לישראל הוא משפט לאלוקי יעקב"- זה ראש השנה שהירח מכוסה- וכביכול עשה הקב"ה דבר שיצטרך כביכול להתחרט בו שמעט הירח ואז נתן לנו "פה" לבקש גם על עצמו רחמים וידוע שראש השנה זה תקון החמה וראש חדש זה תקון הלבנה ועתה שניהם מתחברים המקום וה-"למעלה מהמקום"
49. בתפילות ראש השנה צריך לעצור תמיד כאשר מזכירים את המילה "חיים" ולהתבונן עמוק ולבקש חיים- "על חיינו המסורים בידך" "וכל החיים יודוך סלה" "זכרנו לחיים מלך חפץ בחיים כתבנו בספר החיים למענך אלוקים חיים" "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" "ובספר חיים ברכה ושלום.." ולכוון מאד גם על אריכות ימים וגם על חיים טובים.
דפים קשורים
למה נוסעים לאומן על ראש השנה
שמעון גווירץ | נתיבים טורס
כ"ב אלול ה'תשע"ג
"אז אתם בטח חושבים שאני עכשיו ידקלם לכם את הקלישאות על יום הדין ועל המשפט בו ידונו אתכם ועל כך שמה לא הייתם עושים כדי להשיג את העורך דין הטוב ביותר?!" ובכן...
איך לשוב בתשובה - שיעור חובה!
הרב שלמה עופר | שאו מרום עינכים
י"ב אלול ה'תשע"ג
כי לא ידח ממנו נדח... אין אדם שאין לו תקנה! לא משנה כמה חטא, לא משנה עבירות הוא עשה, לו רק יעזוב את דרכו הרעה וישוב בתשובה שלימה לפני בורא עולם ומיד יהפכו לו כל העבירות לזכויות כי ק-ל מלך סולח ורחמן הוא אבינו שבשמים ולעולם לא נוכל להבין את גודל רחמיו וחסדיו...
האם אלוקים עושה משפט צדק?
שמעון גווירץ | שאו מרום עיניכם
ב' אלול ה'תשע"ג
בעוד כחודש נעמוד כולנו למשפט בפני בורא עולם, השופט הגדול מכולם, האם מישהו מכם בדק את אופיו של השופט, האם משפטו משפט אמת? ואולי, אולי הוא מקבל שוחד וכך נוכל לצאת זכאים בדין?!
ליקוטי מוהר"ן תורה י"ז חלק 1 (להאזנה)
הרב שלמה עופר | שאו מרום עינכים
ט"ו אלול ה'תשע"ג
כי כל העולם לא נברא אלא בשביל ישראל, ישראל אשר בך אתפאר.. כי ישראל עלה במחשבה תחילה וכל אדם מישראל הקב"ה מתפאר בו...
קול קורא..
שמעון גווירץ | שאו מרום עיניכם
י' אלול ה'תשע"ב
עם השמע קול השופר עובר רעד בגוף, אותו רעד שגורם לנו להתעורר בתשובה ולחזור לכור מחצבתינו, הקול שמזכיר לנו כמה אנו יכולים להיות קרובים לאבא, קרובים מספיק בכדי לבקש סליחה!
האם אלוקים עושה משפט צדק? שמעון גווירץ | שאו מרום עיניכם ב' אלול ה'תשע"ג בעוד כחודש נעמוד כולנו למשפט בפני בורא עולם, השופט הגדול מכולם, האם מישהו מכם בדק את אופיו של השופט, האם משפטו משפט אמת? ואולי, אולי הוא מקבל שוחד וכך נוכל לצאת זכאים בדין?!שדות חובה מסומנים באדום